Online Uzaktan Eğitim ve AyzaEdu

AyzaEdu, uzaktan eğitim sisteminin yönetimini, dokümantasyonunu ve raporlama işlemlerini, etkili eğitimci-öğrenci iletişimini, kurs içeriğinin yayınlanmasına ve uzaktan ölçme değerlendirme işlemlerinin internet üzerinden yapılmasını sağlar.

Yazılım yardımıyla doküman paylaşımı, online derslere katılma, dersleri daha sonra tekrar etme, eğiticilerle mesajlaşma, ödev takibi gibi bir çok işlem yapılabilir.

Ayzasoft ve Tuzer online işbirliği ile geliştirilen AyzaEdu uzaktan eğitim sistemi sayesinde başka bir yazılıma ihtiyaç duyulmadan online uzaktan eğitim departmanları rahatlıkla yönetilebilir.

Yurdumuzda online eğitim gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Online Eğitimin Avantajları aşağıdaki gibi sayılabilir:

  • Tamamen öğrenci merkezlidir.
  • Eğitimde fırsat eşitliğine imkan sağlar.
  • Sağlık ve diğer farklı sebepler ile eğitim hakkından yararlanamayan kişilere eğitim imkânı verir.
  • Yer ve zaman engelini ortadan kaldırır.
  • Teknolojinin araçlarından yararlanma fırsatı verir.
  • Haftanın 7 günü ve günün 24 saatinde eğitim imkânı sağlar.
  • Başka işlerde çalışmak zorunda olanların öğrenimini sürdürmesini sağlar.
  • Canlı dersler, tekrarlar ve soru sormalar sayesinde bilgiye olan erişimi çabuklaştırır.
  • Klasik eğitim sisteminin getirdiği ek maliyetleri ortadan kaldırır.
  • Öğrenci ve öğretmen arasında etkili bir iletişim sağlar.
  • Her sektörden geniş bir kitleyi kapsar.

 

AyzaEdu Online Uzaktan Eğitim Yazılımı

Tuzer ve AyzaSoft işbirliği ile öğrencilerin veya kursiyerlerin diledikleri yerden, diledikleri ortamdan ve diledikleri zamanda güvenli bir şekilde internet ağını kullanarak eğitimlerini almalarını sağlamak üzere bir uzaktan eğitim platformu hazırlanmıştır.

AyzaEdu olarak amacımız başta ülkemizdeki her bir öğrenciyi ve sınavlara hazırlanan her bireyi okula veya kurslara gitmeden daha fazlasını elde etmek üzere teknolojiyi kullanarak ihtiyaç duyduğu eğitimi almasını sağlamaktır.

  • Bu platform Milli Eğitim Bakanlığı onaylı farklı kurumlarda yaklaşık altı yıldır kullanılmaktadır.
  • Sürekli olarak güncellenmektedir.
  • Kolay ve etkileşimli kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

 

AyzaEdu, farklı ülkelerde, farklı şehirlerde ve/veya farklı mekanlarda bulunan kullanıcıların internet üzerinden aynı anda iletişimini sağlayan bir uzaktan eğitim yazılımı geliştirmiş durumdadır. Bu yazılım ile sanal sınıflarda uzaktan eğitim gerçekleştirebilir, geliştirmiş olduğunuz eğitim içeriklerinizi veya sunumlarınızı öğrencilerinizle bir müfredat çerçevesinde paylaşabilirsiniz.

Yazılım, ZOOM ve Adobe Connect ve diğer yardımcı yazılımlar kullanılarak geliştirilmiştir. Bu teknoloji yer ve mekandan bağımsız olarak uzaktan eğitim gerçekleştirmenize imkan sağlar ve özellikle mobil cihazlardan da erişim imkanı verdiğinden birçok yerli ve yabancı şirket ve eğitim kurumu tarafından tercih edilmektedir.

Canlı Dersler

AyzaEdu Uzaktan Eğitim Yazılımı ile hazırlanan ders içerikleri ister online canlı ders olarak, isterse arşivleyerek offline olarak öğrencilerin/kursiyerlerin erişimine sunulabilir. Canlı dersler tamamen interaktif olarak gerçekleştirilebilmekte, öğretmen-öğrenci ve diğer öğrenciler sınıf ortamında olduğu gibi etkileşim kurabilmekte ve soru sorabilmektedir. Tüm dersler daha sonra öğrencinin istediği kadar tekrar yapabilmesi için arşivlenmektedir.

Eğitimlerinize telefon, tablet ve bilgisayarınızdan platform gözetmeksizin her an kolaylıkla ulaşılabilir.

Yapay Zeka Destekli Gelişim Asistanı

Yapay zeka tabanlı altyapısı sayesinde, kullanıcının kazanımlarını tanımlar ve bilgi düzeyleri ilerledikçe öğrencinin eksik olduğu konulara göre çalışmalar üretir. Öğrencinin benzer soruları tekrar tekrar çözmesi yerine, onu eksik olduğu kısımlardaki sorularla karşılaştırarak hedefe yönelik çalışma ve zaman yönetimi sağlar.

Öğrencinin gelişimini takip ederek, ilerledikçe zorlaşan sorularla karşılaştırır ve kendisini sürekli geliştirmesini sağlar. Öğrencinin ek olarak bir kursa veya özel derse ihtiyacını azaltır.

Öğrencinin yer ve zaman kısıtlaması olmadan kendi çalışma ortamında LGS ve TYT sınavları için seviyesini ölçme imkanı sağlar

Kullanıcı Arayüzü

AyzaEdu Uzaktan Eğitim Platformunun kolay ve etkileşimli kullanıcı arayüzü sayesinde öğrenci/kursiyer birkaç dakika içerisinde rahatlıkla kullanabilmektedir. Öğretmenler ve öğrenciler, çevrimiçi olarak öğrenmek, ders materyalleri konusunda iş birliği yapmak ve etkileşim kurmak için AyzaEdu’nun esnek, kolay ve etkileşimli kullanıcı dostu arayüzünü kullanabilirler.

AyzaEdu ile güvenli bir şekilde ders içeriklerini çevrimiçi olarak yayınlamak veya çevrimiçi interaktif dersler yapmak mümkündür. Hem öğretmenler hem de öğrenciler istedikleri ortamdan sisteme girebilir ve interaktif derslere katılabilirler. Aynı zamanda geçmiş dersleri istedikleri zaman istedikleri kadar tekrarlayarak konuları pekiştirebilirler.

İzleme ve Değerlendirme

AyzaEdu ailesi olarak temel hedeflerimizden biri de: “Etkin izleme, gözden geçirme, değerlendirme sistemini kurmak, uygulamak ve süreçlerde sürekli iyileştirmeyi sağlamak.” tır.

Öğrenci gelişimini İzleme Değerlendirme Sistemi ile ölçme ve değerlendirme bireyselleştirilerek her öğrencinin kendi öğrenme sürecine ilişkin sistemden geri bildirim alması sağlanacaktır. Bu sayede çok daha az zaman ve enerji harcanarak eksiklikler giderilebilecek ve süreç iyileştirilebilecektir.

Bir eğitim sisteminde başarı için tam öğrenme'yi sağlayacak olan izleme, gözden geçirme, değerlendirme ve iyileştirme sistemini AyzaEdu’da görmek mümkündür.

Sınav, Test Ve Soru Sor

Sınava giren öğrencilerin test sonuçlarını görüp analiz edebilir, karne sistemi ile öğrencilere karne verebilir ve öğrencilerin gelişimini sistem üzerinden takip edebilir. Öğretmenler, soru bankası, ders kategorileri oluşturabilir ve soru bankasında sorularla sınav oluşturabilir. Soruları doküman olarak paylaşabileceği gibi manuel olarak elle de girebilir.

Öğrenci istediği eğitmene soru sorabilir ve anlamadığı yerleri daha kolay bir şekilde öğrenebilir.